top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

Arktis är hotat IGEN- Varning för desinformation!!

Uppdaterat: 18 mars


Nya hot om Arktis igen. Nu har datumet flyttats fram. Isbjörnarna har bara några futtiga år på sig att skutta omkring på isen. Snart är det slut med det ... enligt ny forskning.Så här bildsätter mainstream media nyheten om studienMainstream media rapporterar:


Den första isfria dagen i Arktis kan bli verklighet så tidigt som 2035. Det visar en ny studie som publicerats i Nature Reviews Earth & Environment, skriver The Guardian. Det är mer än tio år tidigare än vad forskare tidigare förutspått.


Orsaken stavas klimatförändringar och en stigande temperatur.


– Det här skulle förvandla Arktis till en helt annan miljö, från ett vitt Sommararktis till ett blått Arktis, säger Alexandra Jahn, en av författarna till studien.


Enligt Jahn är det inte för sent att stoppa issmältningen, men det förutsätter att vi lyckas vända klimatförändringarna.

( Redaktörens tillägg : OBS! Denna mening är standardinlägg i nästan alla klimatvetenskapliga studier i dag där man vill komma åt forskningsbidrag och bli publicerad i vetenskaplig tidskrift )


En stor del av de djur som lever i Arktis är beroende av isen, så som isbjörnar, sälar och valrossar.

______________________________________________________________________________
Denna studie är HELT baserad på datamodellering där ingångsvärden UTGÅR från att den globala trenden med ökande utsläpp och stigande temperaturer fortsätter att smälta Arktis isar.


DETTA STÄMMER INTE MED VERKLIGHETEN ! DET VI SER OCH KAN MÄTA VISAR TVÄRTOM !

STUDIER SOM DENNA BORDE INTE FÅ PUBLICERAS !Hoten om Arktis havsis är ett ständigt återkommande stoff i massmedia och Public Service.


Nedan ses en graf som media gärna visar för att beskriva den negativa utveckling av havsisens storlek i Arktis som skett sedan 1980. Man drar en linje ( blå ) för att verkligen betona den negativa trenden. Verkligheten visar en nedgång jo, men en stabilisering sedan 2008 (röd linje ritad av redaktören) ... och en långt ifrån alarmerande trend.
Problemet med att visa en graf som bilden ovan är att den plockas bort från sitt sammanhang för att få den att se ALARMISTISK och FARLIG ut. Då blir det bara manipulering med grafer. Två GROVA fel kan noteras:


  • Y-axelns isutbredning i km2 startar inte från 0. Genom att välja ett snävt område får man linjen att se brantare ut.

  • Man ser inte av denna graf hur läget är INNAN 1980.


Om vi ser samma graf där Y-axelns värde startar från 0 ser vi INTE samma alarmistiska lutning
Figuren nedan visar Arktis isutveckling under hela Holocen. Sett ur längre perspektiv har Arktis ismassa VÄXT de senaste 3000 åren. Istäcket har INTE varit så utbrett som nu sedan istiden tog slut för 12.000 år sedan. Den "lilla" nedgång vi har haft sedan Lilla istiden är nu på väg att sakta byggas upp igen.Läget i december 2023


Havsisen i Arktis på den högsta nivån på 19 år

December var en rekordmånad för tillväxten av havsisen i Arktis, rapporterar man på NSIDC.

"Havsisens utbredning ökade med i genomsnitt 87 400 kvadratkilometer per dag, betydligt snabbare än genomsnittet för åren 1981 till 2010. December som helhet hade den tredje högsta månatliga ökningen i det 45-åriga rekordet på 2,71 miljoner kvadratkilometer, efter 2,85 miljoner 2006 och 2,78 miljoner kvadratkilometer 2016."Läget i januari 2024


Utbredningen låg på genomsnittlig nivå för åren 1981-2010

Läget i februari 2024


Utbredningen låg något under genomsnittet för åren 1981-2010


Källa : NSIDC
Dessutom finns det ingen sanning i att vi har stigande temperaturer i Arktis. Så här ser det ut :Vi ser en sjunkande temperatur sedan 2016.Att på basen av dessa rapporter över isutbredningen och temperatur i Arktis påstå att det inom 10 år skulle vara isfritt är MYCKET svårt att förstå.

Meddelande till media :


Granska fakta INNAN ni publicerar en studie som den här som inte bygger på annat än orealistiska gissningar om framtiden. Pseudoforskare av den här kalibern bara förstör för den klimatvetenskap som redan tidigare är i gungning. Det är långtifrån kris. Skärp er !!!
Och om man ändå vill hitta en kris är det nog i så fall att trenden de senaste 1000 åren visar på nedkylning - är det nästa istid som förbereder sig?


Enligt Stein et al. 2017 orsakas fluktuationer i Arktis havsis av naturliga solcykler, inte av antropogen (mänskligt orsakad) global uppvärmning.


Christer Käld

524 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
rune.e.lundgren
18 de mar.

Vad jag förstår, beror Arktis isutbredning mest på havsströmmarnas temperaturer, vilka ju varierar i cykler, i ca 65 år från Atlanten. Hur det är genom Berings sund har jag inte riktigt koll på, men jag har läst att man nu går in i en kall fas där, vilket även är fallet i Atlanten! Så vi kommer mest troligt att få se en ökad utbredning de näst kommande 10-30 åren.

Curtir

robert.juslin
17 de mar.

déjà vu, för hur mångte gången?

Al Gore 2007, Arktis sommar is kommer att vara borta om 7 år osv, osv, osv och alltid enligt ny forskningsrapport/ny studie, hur länge tror massmedia att det går att lura allmänheten. Vi får aldrig ge upp kampen för sanningen.


Curtir
bottom of page