top of page
Skribentens bildChrister Käld

Climate: The Movie vann priset för bästa internationella dokumentär på Freedom Fests Anthem Film Festival

Videon CLIMATE: THE MOVIE regisserad av Martin Durkin och producerad av Tom Nelson har lyfts upp till skyarna. Nu har den fått ett fint pris. Producenten besökte förra veckan Anthem, den libertarianska filmfestivalen i Las Vegas, där Climate: The Movie utsågs till årets bästa dokumentär.


Vi får bara gratulera.




Vid det här laget har ni nog alla sett den utmärkta dokumentären Climate: The Movie. Om inte, gå till Clintels Youtube-kanal där du kan hitta dokumentären med 30 olika undertexter.



Filmen är inspelad på plats i USA, Israel, Kenya och Storbritannien och avslöjar klimatlarmet som ett kvasivetenskapligt rättfärdigande av ökad statlig kontroll. En imponerande skara briljanta forskare beskriver bristen på vetenskap bakom denna skrämseltaktik. Filmen beskriver hur "klimatförändringar" blev ett finansieringståg och ett rättfärdigande för det offentligt finansierade vetenskapliga etablissemanget. Filmen innehåller intervjuer med seniora forskare (professorer i fysik och meteorologi) från Caltech, Harvard, MIT, Princeton och NASA och John Clauser, som vann Nobelpriset i fysik 2022.




Från Clintel kommer följande information:


Koldioxid och ett varmare klimat är inga problem


Vi är mycket glada över att kunna tillkännage publiceringen av vår expertgranskade artikel med titeln "Koldioxid och ett varmare klimat är inte problem". Den publicerades i American Journal of Economics and Sociology. Artikeln är skriven av Andy May, pensionerad petropfysiker och numera klimatskribent och bloggare, och Clintel-chefen Marcel Crok.


Crok och May koordinerade det ambitiösa Clintel-projektet för att analysera IPCC:s AR6-rapport, som förra året ledde till publiceringen av Clintels bok The Frozen Climate Views of the IPCC. I boken dokumenterar vi allvarliga fel och fördomar i den senaste IPCC-rapporten.Den nya artikeln är till stor del baserad på de många intressanta upptäckterna i den boken.

Den nya artikeln får mycket uppmärksamhet, mestadels positiv och en del kritisk (förstås). Detta har lett till en imponerande uppmärksamhetspoäng (vilket ger en indikation på hur mycket artikeln diskuteras på bloggar och på X/twitter).


Sammanfattningen av artikeln kan läsas nedan:

 

Före mitten av 1800-talet befann sig jorden i den lilla istidens grepp. Sedan dess har temperaturerna i genomsnitt stigit. Samtidigt har människans utsläpp av koldioxid (CO2) ökat, och forskarnas intresse har vänt sig till att undersöka omfattningen av de relativa bidragen från antropogen CO2 och naturkrafter till uppvärmningen.

IPCC:s sjätte utvärderingsrapport (AR6) Working Group II (WGII) hävdar att klimatförändringar eller global uppvärmning orsakade av människan är farliga. Enligt rapporten, "Klimatförändringar orsakade av människan ... har orsakat omfattande negativa effekter och därmed sammanhängande förluster och skador på natur och människor, utöver naturliga klimatvariationer. … Ökningen av extrema väder- och klimatförhållanden har lett till vissa oåterkalleliga effekter eftersom naturliga och mänskliga system pressas bortom sin förmåga att anpassa sig (hög konfidens)" (IPCC, 2022a, s. 9).

AR6 WGI- och WGII-rapporterna mäter klimatförändringar som den globala uppvärmningen sedan 1750 eller 1850. Perioden före dessa datum brukar kallas för den "förindustriella perioden". Den lilla istiden, en fras som sällan används i AR6, sträcker sig från cirka 1300 till 1850. Det var en mycket kall och eländig tid för mänskligheten, med en hel del väldokumenterat extremväder i historien från hela norra halvklotet. Det var också en tid av frekvent hungersnöd och pandemier. Man kan hävda att dagens klimat är bättre än då, inte sämre.

IPCC hävdar dock att extrema väderhändelser är värre nu än tidigare, men observationer stöder inte detta. Vissa extrema väderhändelser, som till exempel landarealen med extrem torka (Lomborg, 2020), minskar, inte ökar. Globalt visar förekomsten av orkaner ingen signifikant trend (IPCC, 2013, s. 216; Lomborg, 2020).

Observationer visar ingen ökning av skador eller någon fara för mänskligheten idag på grund av extremt väder eller global uppvärmning (Crok & May, 2023, s. 140–161; Scafetta, 2024). Att begränsa klimatförändringarna innebär enligt AR6 att begränsa användningen av fossila bränslen, även om fossila bränslen fortfarande är rikliga och billiga. Eftersom det nuvarande klimatet utan tvekan är bättre än det förindustriella klimatet och vi inte har observerat någon ökning av extremväder eller klimatdödlighet, drar vi slutsatsen att vi kan planera för att anpassa oss till eventuella framtida förändringar. Innan en fara har identifierats finns det inget behov av att eliminera användningen av fossila bränslen.



CLINTEL har mycket ambitiösa planer för det kommande året:


1) Vi kommer att försöka ordna ett seminarium i det nya Europaparlamentet om den gröna givens framtid i slutet av året.

2) Vi ska göra en bok, där vi backar upp de sex påståendena i World Climate Declaration med solid vetenskap.

3) Nästa år har vi planer på en europeisk klimatkonferens i Nederländerna.

4) Vi har planer på att ingripa i det förväntade kommande rättsfallet mellan Friends of The Earth och ING.

5) Vi har planer på att starta ett globalt faktakontrollteam, för vem kontrollerar just nu de progressiva medierna och deras faktagranskare? Detta faktakontrollteam bör kontrollera påståenden om klimatförändringar och extremväder snabbt efter att de traditionella medierna har gjort dem.

6) Vi kommer att fortsätta att pressa IPCC att de ska ta itu med de fel vi hittade i deras AR6-rapport, dokumenterad i vår bok The Frozen Climate Views of the IPCC.

7) I Nederländerna planerar vi en stor kampanj för att få stopp på nya vindkraftverk.

8) Vi försöker organisera fler visningar av Climate: The Movie runt om i världen. Om du vill ordna en sådan, vänligen kontakta evert.doornhof@clintel.org.




Guus Berkhout, ordförande för Clintel


Marcel Crok, direktör för Clintel

499 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page