top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

Frågor och svar

Uppdaterat: 10 dec. 2023Den första veckan under COP28 lever upp till de farhågor som ställts. Mötets ordförande i blåsväder. Fonden har svårt att få pengar. Kärnkraften får nytt blod. Vad är din åsikt om läget så här långt?

....................................................................................................................................................................................................


Öppen fråga. Ge din åsikt i en kommentar. Var med och skapa debatt.93 visningar8 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

8 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Christer Käld
Christer Käld
Dec 11, 2023

I nyhetsflödet : FN:s generalsekreterare António Guterres har återvänt till Dubai för att försöka piska på länderna att fasa ut fossila bränslen.

– Nu är tiden inne för maximal ambition och maximal flexibilitet, säger han till journalister i Dubai.

Like

Guest
Dec 11, 2023
Rated 4 out of 5 stars.

När var och hur ……..:

Romklubben

Like

Christer Käld
Christer Käld
Dec 09, 2023

Leveranserna av dieselprodukter från USA till Europa skjuter i höjden i december. De beräknas lyfta till 290 000 fat per dag, enligt analysföretaget Kpler. Det skulle vara den högsta leveransvolymen sedan 2018, visar en sammanställning gjord av nyhetsbyrån Bloomberg. Så här stod det i nyhetsflödet just. Var det inte fossila produkter man skulle fasa ut? Man ger med den ena handen och tar med den andra hette det visst. Man måste ju nog påstå att det finns en enorm frenesi och drive bakom en del av delegaterna på mötet. Tänk om denna drivkraft kunde kanaliseras till verklig nytta för jorden och vårt välbefinnande. Tänk om man i stället skulle bygga en fond för framtida nödläge i världen i fall det som forskar…

Like

Christer Käld
Christer Käld
Dec 09, 2023

Tage HaukiLike

Guest
Dec 09, 2023

Jag undrar: Vilka är de 70 000 deltagarna, vem representerar de, vem betalar för resa och uppehälle ? Det vore dock en oerhört mycket intressantare uppgift för socialpsykologer, statsvetare, nationalekonomer, sociologer mfl att utreda hur hysterin som helhet finansieras, vem vinner på den, hur det kan komma sig att folk går på det, hur brasan fylls på osv. Men det är inte ett PK-narrativ, så det blir inget med det.

Like
robert.juslin
Dec 09, 2023
Replying to

Bra fråga


Ilta Sanomat berättar om ca 200 deltagare från Finland, prislappen ännu okänd.

Betalas säkert av skattebetalarna, tillkommer medians folk, betalas också delvis av

skattebetalarna och sedan ännu intresseorganisationernas och kanske en del företags folk.


https://www.is.fi/politiikka/art-2000010030897.html


Like
bottom of page