top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

NÄR SKALL ALARMISMEN FÅ ETT SLUT? ::: Del 3/4 Hotet om katastrof om vi går över 1,5 graders målet.

Uppdaterat: 21 feb.

Forskare har missbedömt vår tidslinje för den globala uppvärmningen. Vi har redan gått över målet 1,5 grader visar en studie. Studien drar slutsatsen att världen började värmas upp ungefär 80 år innan FN:s klimatpanel (IPCC) har hävdat det och att jorden sannolikt redan hade upplevt mer än 1,7 grader Celsius år 2020.En artikel publicerad i tidskriften Popular Mechanics med titeln Oops, Scientists May Have Miscalculated Our Global Warming Timeline med undertiteln "Ledtrådar har dykt upp som avslöjar en mycket varmare historia än vi trodde" gör ett uppfriskande medgivande som bekräftar vad klimatrealister har påpekat länge att jorden har redan överskridit den godtyckliga gränsen på 1,5 °C som infördes vid klimatavtalet i Paris 2015.


Det är viktigt att notera att tröskeln på 1,5 °C är ett godtyckligt tal, inte ett som fastställts eller definierats av vetenskapen.Ny tidslinje redan från 1700-talet


En ny studie från University Western Australia Oceans Institute studerade långlivade karibiska sklerosvampar och skapade en tidslinje för havstemperaturen som går tillbaka till 1700-talet.. . .Genom att analysera förhållandet mellan strontium och kalcium i dessa svampdjur kunde teamet effektivt beräkna vattentemperaturer som går tillbaka till 1700.


Studien drar slutsatsen att världen började värmas upp ungefär 80 år innan FN:s klimatpanel (IPCC) har hävdat under hela sin historia, rapporter och avtalsförhandlingar, och att jorden sannolikt redan hade upplevt mer än 1,7 grader Celsius år 2020.


Dessa data kan vara särskilt användbara, eftersom direkta mänskliga mätningar av havstemperaturen bara går tillbaka till ungefär 1850, då sjömän doppade hinkar i havet. Det är därför som FN:s klimatpanel (IPCC) använder 1850 och 1900 som sin förindustriella baslinje, enligt webbplatsen Grist.


Även om vissa forskare ifrågasätter giltigheten av dessa data och slutsatser i artikeln, eftersom de går emot den dominerande åsikten, går det i linje med de instrumentella temperaturdata från Europa som ClimateRealism har skrivit mycket om.


Climate at a Glance: Tipping Point – 1.5 Degrees Celsius Warming, sammanfattar kortfattat frågan och påpekar: klimatalarmister (och IPCC) säger att vi måste begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 °C över förindustriell tid för att undvika katastrofala konsekvenser, men data visar att vi redan har överskridit sådana temperaturer, utan några bekräftade negativa effekter.


Som framgår av figur 1 nedan har vi faktiskt överskridit temperaturökningen på 2,0 °C enligt europeiska temperaturdata.

Figur. Berkeleyjordens genomsnittliga europeiska temperatur visar en ökning med 2,0 °C sedan omkring 1820. Källa: Global Temperature Report for 2023 - Berkeley Earth


De europeiska temperaturmätningarna visar att temperaturen började stiga omkring år 1820. Observera att detta var 130 år innan den stora moderna ökningen av koldioxidutsläpp började, som påstås driva på den farliga uppvärmningen.Vi har överskridit 1,5 grader UTAN större katastrofer


Parallellt med den godtyckliga temperaturgränsen på 1,5 °C varnar klimatalarmister för att vi måste vidta drastiska åtgärder inom de närmaste 10 åren för att hålla uppvärmningen under eller nära 1,5 °C över förindustriella förhållanden. De hävdar att en uppvärmning över tröskeln på 1,5 °C kommer att utlösa en kris med betydligt värre extrema väderhändelser och andra klimatskador. Ändå tyder bevisen på att vi redan har överskridit den mycket upphaussade tröskeln på 1,5 °C, och data visar att inga katastrofer uppstår.


Extremväder blir INTE vanligare eller allvarligare, och FÄRRE människor dör varje år på grund av temperatur och väderrelaterade orsaker. De som förutspår en katastrof på 1,5 °C har haft fel i årtionden.


Summan av kardemumman är att klimatvetenskapen med stor sannolikhet har fel både när det gäller temperaturrekord och de katastrofala förutsägelser som görs genom extrapoleringar in i framtiden av klimatmodeller och andra prediktiva metoder.


Andra forskare ville se mer data innan de helt vänder upp och ner på IPCC:s klimatmålstolpar, som säger att jorden för närvarande svävar vid en långsiktig temperaturförändring på cirka 1,2 grader Celsius.Ett tack till Popular Mechanics för att ha lyft fram forskning som underminerar denna klimatkatastrofberättelse.


Christer Käld


_________________________________________________________________________333 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 comentário

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
annochjan
20 de fev.

FNs klimatkonvention från 1992 förutsätter att det är koldioxid som driver klimatet utan några som helst bevis! Eftersom jordens ledande politiker en gång för alla skrivit under denna konvention så är det IPCCs SPM som gäller oavsett vad den fria forskningen säger.

Visst ökar temperaturen just nu, men har det överhuvudtaget med CO2 att göra? 🤓

Curtir
bottom of page