top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

Patrick Baeuerle är undertecknare nr. 1900 av Världsklimatdeklarationen

Här följer en intervju gjord med PhD Baeuerle.Namn: Patrick Baeuerle Land: Tyskland


Vad har du för bakgrund?

Jag är molekylärbiolog, läkemedelsutvecklare och serieentreprenör. Efter att ha drivit mitt eget laboratorium vid gencentret i Martinsried i fyra år kallades jag vid 34 års ålder som ordförande och professor i biokemi och molekylärbiologi till den medicinska fakulteten vid Freiburgs universitet.


Trots min övergång från den akademiska världen till bioteknikindustrin för mer än 30 år sedan har jag inte slutat göra grundforskning och tillämpad forskning och publicera den. Idag rankas jag bland de 500 mest citerade biomedicinska analytikerna i världen med mer än 87 000 citeringar och ett Hirsch-index på 143.


Sedan när och varför är du intresserad av klimatförändringar?

Vem är inte intresserad av klimatförändringar? Se nedan...


Hur har din syn på klimatförändringar utvecklats?

Ett starkare engagemang började för mig i oktober 2023 när min fru berättade för mig att hon på en närliggande skola såg följande mening skriven på tavlan: "CO2 är ond". Detta fick en varningsklocka att ringa i mitt vetenskapliga sinne. Är detta vad våra barn får lära sig nuförtiden i skolan? Var det ingen som berättade för dem att livet på jorden inte skulle existera utan CO2 , att CO2 inte är en förorening utan den viktigaste födan för växter, att grödorna ökar och planeten blir grönare genom att öka CO2 , att vi har alarmerande låga nivåer av CO2 jämfört med jordens historia, eller att människor andas ut 3 miljarder tonCO2 varje år? Tydligen inte.


Jag var tvungen att inse hur hjärntvättade vi alla är, inklusive jag själv, av en pseudoreligion som kopplar en 50-procentig ökning av CO2 till konstgjord global "kokning" och en klimatapokalyps. Jag började lyssna på föredrag av Happer, Wrightstone, Koonin, Moore, Lord Monckton, Vahrenholt, Shellenberger och många andra som övertygade mig om att det finns en gigantisk lögn där ute som försöker skylla på mänskligheten och konstgjord CO2 för en klimatkollaps och planetens undergång.


Jag tittade då mer kritiskt på dagliga nyheter om klimatförändringar som, även om de kraftfullt matar berättelsen, aldrig nämner kritiska studier och röster. Som entusiastisk vetenskapsman såg jag hur vetenskapliga principer kränktes av klimatforskare, vare sig det gällde principen om konsensus, korrelation, sanningsenlighet eller kritisk diskussion. Jag är nu helt chockad över att se hur vetenskaplig oredlighet har spridits med stöd av politik och mainstream-media i våra västerländska samhällen på 2000-talet. Sist men inte minst bevittnar jag nu dagligen konsekvenserna av denna lögn som leder till blind aktivism och enorma utgifter i ett försök att få världen till "nettonoll" och "avkarbonisering", ett helt absurt påstående.

Så jag tyckte att det var logiskt för mig att gå med i CO2 Coalition i USA och att underteckna WCD of Clintel. Jag började också arbeta med ett pitch deck som grund för presentationer i Tyskland, EU och USA för att hjälpa till att utbilda människor och få dem att förstå vikten av CO2 och se igenom IPCC:s berättelse.


Är klimatförändringarna ett stort problem i ditt land och hur märker du det?I

Tyskland? Självklart står klimatförändringarna i centrum för vänstergrön politik! Om vi inte hade haft en så stark ekonomi skulle landet vara bankrutt vid det här laget på grund av utgifter för klimatförändringar. Jag överlåter åt andra, som professor Vahrenholt, att kommentera situationen i Tyskland.


Hur skulle klimatpolitiken helst se ut enligt dig?

Lita på att mänskligheten anpassar sig väl till den globala uppvärmningen. Den förväntade livslängden ökar och dödsfall i naturkatastrofer minskar som ett tecken på hur väl vi kan anpassa oss. Koraller kan återhämta sig från blekning eftersom de alltid gör det, isbjörnspopulationerna är stabila eller ökar, Antarktis is smälter inte bort och det finns ingen ökad frekvens av orkaner ...

Utvärdera stigande CO2 som leder till större skördar, mer näring och en grönare planet. Utvärdera den globala uppvärmningen, som förr i tiden hjälpte kulturer som minoiska, romerska och medeltida kulturer att blomstra. Se till att förnybar energi blir lönsam, ekonomisk och prisvärd och inte längre är starkt subventionerad av ideologiska skäl. Tvinga inte människor att köra elbilar, byta värmesystem eller utrusta sina tak med solceller. Vi behöver en ny tidsålder av upplysning för att reda ut all vetenskaplig oredlighet och förstå sanningen om klimatförändringarna.


Vad är din motivation för att skriva under Clintel World Climate Declaration?

Att anpassa oss till andra forskare om vad vi tror är god vetenskap och sanningen om klimatförändringarna.


Christer Käld466 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Yorumlar

5 üzerinden 0 yıldız
Henüz hiç puanlama yok

Puanlama ekleyin
bottom of page