top of page

Samma temperaturer på Grönland nu som på 30/40-talet

  • Skribentens bild: Christer Käld
    Christer Käld
  • 25 maj
  • 1 min läsning

Varför slutade plötsligt Danmarks meteorologiska institut (DMI) visa temperaturgrafen på Grönland där man ser hur temperaturen varierat ända från 1700-talets slut?




Varje år brukade Danmarks meteorologiska institut (DMI), som ansvarar för Grönland, publicera en fullständig uppsättning årliga temperaturdiagram för alla de platser som funnits länge i landet.


Dessa grafer visar konsekvent samma historia - att temperaturerna mellan 1920- och 50-talen var på en liknande nivå som de nuvarande.


Av någon anledning slutade DMI att publicera dessa årsredovisningar för fyra år sedan.


Datan är dock fortfarande tillgänglig från GISS, så nedan kan ses uppdaterade grafer för två av de viktigaste platserna – Nuuk på västkusten och Tasilaq på östkusten:





Det var ett särskilt milt år 2010 i Nuuk, och Tasilaq hade också ett varmt år 2016. Men sedan dess har temperaturerna återgått till 1930-talets nivåer igen, vilket motbevisar den grönländska härdsmältan som vissa forskargrupper alarmistiskt försöker få oss att bli skrämda av.


Det cykliska mönstret av temperaturer är intimt kopplat till den atlantiska multidekadala oscillationen:





[Observera - DMI-diagrammen är för temperaturavvikelser, medan GISS-data är faktiska]



Varför slutade DMI att visa denna så viktiga information om Grönlands temperaturutveckling? Kan det vara så att man medvetet vill undanhålla oss vetskapen om att det varit lika varmt där för inte så länge sedan?


VARFÖR DENNA EVIGA MANIPULATION AV DATA?



Christer Käld


 
 
 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page