top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

Har vi en klimatkris eller inte?

NEWS

Nobelpristagaren fördömer alarmistiska klimatprognoser: "Jag tror inte att det finns en klimatkris"

"Den populära berättelsen om klimatförändringar återspeglar en farlig korruption av vetenskapen som hotar världens ekonomi och miljarder människors välbefinnande", har Dr. John Clauser sagt.(En Nobelprisvinnande fysiker har kritiserat alarmistiska klimatprognoser och sagt att han inte tror att det finns en "klimatkris".

Under sitt tal vid evenemanget "Quantum Korea 2023" sa Dr. John Clauser: "Jag tror inte att det finns en klimatkris", enligt en rapport från Seoul Economic Daily som har översatts till engelska av CO2 Coalition.


Clauser tillade att "nyckelprocesser överdrivs och missförstås med cirka 200 gånger" och anklagade den mellanstatliga panelen för klimatförändringar (IPCC) för att sprida felaktig information.

I sitt huvudtal riktat till unga koreanska forskare och studenter sa Clauser att "Misinformation sprids av dem med politiska och opportunistiska motiv."

"Även chatbots som ChatGPT kan vara bättre på att ljuga än människor", sa han och tillade att "att skilja sanning från falskhet är en utmanande uppgift för både människor och datorer."

"I en tid med snabba framsteg inom AI-teknik är forskarnas roll som domare nödvändig", sa han och uppmanade forskare att uppfylla sin roll genom att verifiera information och utbilda allmänheten om den.37 visningar1 kommentar

1 Comment

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Unknown member
Jul 29, 2023

Att en sådan höjdare uttrycker sig så har en stor tyngd i klimatdebatten . Vi har ett korrumperat media som vägrar inse att klimatförändringar alltid har skett på vår jord och att naturliga krafter ligger bakom i princip allt som sker. Genom att fortsätta med ovetenskapliga och alarmistiska notiser och påståenden biter de bara sig själva i foten. De gör sig bara löjliga och tappar förtroende hos folk. Var skall det sluta?

/

Like
bottom of page