top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

Medias klimatrapporteringar

Media rapporterar så gott som dagligen om stormar, översvämningar , värmeböljor, torka, höga temperaturer m.m. och så gott som alla dessa extremoväder skylls på klimatförändringar som är orsakade av mänskliga utsläpp- vilket inte alls är bevisat. Kan man lita på dessa rapporter och notiser som väller över oss? Att de verkligen hänt kanske inte bör ifrågasättas men vi måste komma ihåg att media har en förmåga att överdriva och välja textsättning så att det budskap man vill få fram har en så stark effekt som möjligt. Man bryr sig inte om att kontrollera sanningshalten i den info man hämtat in eller följa upp om förändringar till det bättre skett. Det förekommer också köldrekord, kallare än normalt, ökenförluster, skogstillväxt etc. Varför rapporteras aldrig detta? Varför får vi bara läsa om att jorden håller på brinner upp? Att vi har förstört vår jord. Detta är ju inte sant. Att sedan public service och media är så likformig i sin rapportering kan delvis bero på den info de matas med. Många är direkt anslutna till sajten CCNow som ger tips och råd hur journalister skall hantera klimatfrågan. Att läsa deras upplägg är både beklagande och skrämmande.

Vill gärna hänvisa till en YouTube video som Pär Ström gjort där han tar fram hur media och SVT ( även YLE ) blir lurade att utforma sin rapportering.

Så här skriver han i ingressen till sin video:

" Visste du att SVT gick med i ett obskyrt internationellt nätverk vars enda syfte är att göra maximal alarmistisk propaganda i klimatfrågan? Jag avslöjar nätverket och dess många knep för att skapa panik inför jordens undergång på grund av vad de kallar klimatkrisen, alltså tesen att människor orsakar global uppvärmning och att det hotar våra liv och vår planet. Men jag redovisar också den motbild mot klimathystrin som börjar växa fram – det är många klimatforskare som avfärdar den alarmism som blivit gängse och jag släpper fram ett antal av dem i denna film. Till och med inifrån FN:s klimatpanel IPCC, klimatalarmismens epicentrum, börjar ifrågasättanden komma.... "

24 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page