top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

Videon "DEN KALLA SANNINGEN" visades för fullsatt salong

Förra veckan organiserade Clintel den holländska premiären av Climate: The Movie (The Cold Truth) på Figi Theatre i Zeist, Nederländerna. Podcastaren Tom Nelson, filmens producent, var närvarande. Det var en kväll som gick i klimatets tecken i en fullsatt (570 personer) teater (se bilden här nedan).

Idag har filmen släppts globalt och du kan se den gratis. Den officiella webbplatsen är .

Videons längd 1:21

En omvälvande ny film som får klimatförändringarna att exploderaDen nya filmen är en efterlängtad uppföljare till Durkins film The Great Global Warming Swindle som visades 2007. Ramaskriet från aktivister vid den tiden ledde till att skeptiska åsikter om klimatvetenskap förbjöds i de flesta mainstream-medier, förbud som fortsätter än i dag.


Den nya filmen heter Climate: The Movie med uttalanden från många toppskeptiska klimatforskare. Den lägger fram de politiskt undertryckta åsikterna kring naturliga klimatvariationer i fängslande och övertygande detaljer. Som Durkin noterar i början är hans nya film historien om hur en excentrisk miljöskräck växte till en mäktig global industri.Författare Martin DurkinCO2-nivån var nära att utrota allt liv


"Det finns inget klimatnödläge. Det finns inga bevis för det, säger Patrick Moore, en av de ursprungliga grundarna av Greenpeace. För cirka 20 000 år sedan var CO2 på den lägsta nivån någonsin i jordens historia. Gasen finns för närvarande i atmosfären med 420 miljondelar (ppm) och har återhämtat sig från 180 ppm. "Om det hade sjunkit ytterligare 30 ppm skulle vi alla vara döda", konstaterar Moore. Filmen citerar andra forskare som noterar att CO2 -nivåerna var mycket högre i det förflutna vid tidpunkter med mycket höga nivåer av biologisk mångfald på planeten. En av de många "bedrägerier" som identifieras i filmen är att det finns liten korrelation mellan CO2 och temperaturer över 500 miljoner år rekord. Faktum är att nya bevis för iskärnor visar perioder då temperaturen steg före ökningar av CO2 . Åsikterna och hypoteserna kring obevisade antropogena klimatförändringar står helt enkelt inte upp till tidigare vetenskapliga observationer."Vi ska vara mycket tacksamma för att CO2-nivåerna börjar gå upp igen – det finns inte tillräckligt med fossila bränslen för att komma till historiska nivåer, men vi kan åtminstone komma igång", konstaterar en spjuveraktig professor Happer.

"CO2 är ganska oviktigt för att kontrollera jordens klimat", säger Dr. Clauser. För honom är molnens beteende "hundratals gånger kraftfullare än den triviala effekten av CO2".Historiskt sett är jorden i ett kallt skede nu


Vetenskapen om klimatet är en viktig del av filmen och tydliga förklaringar ges genomgående. "Jämfört med de senaste 500 miljoner åren är jorden exceptionellt kall", förklarar Durkin. Anledningen till att det finns is vid polerna är att vi befinner oss i en istid, konstaterar Moore. "Vi är i slutet av en 50 miljoner år lång nedkylningsperiod, och de säger att det är för varmt", tillägger han. Det har av många konstaterats att de senaste ytmätningarna blivit allvarligt korrumperade av den växande urbana värmen. Den tidigare NASA-forskaren Dr. Roy Spencer, som har studerat den urbana värmeeffekten i detalj, beräknar att det mesta av den uppmätta uppvärmningen sedan 1880 beror på den urbana värmeeffekten.Håll tyst!


Det stora problemet är korruptionen i forskarvärlden. Den är mycket omfattande och rent tragisk. I början av sin karriär får akademiker från många discipliner mer eller mindre rådet att hålla tyst om berättelsen eller förlora studenter, bidragsfinansiering, möjligheten att publicera arbete och i slutändan sina jobb.

Universitet och vetenskapliga organ runt om i världen har förlorat sitt svårvunna rykte för det opartiska sökandet efter sanning genom den vetenskapliga processen. I dess ställe kommer en smutsig jakt på pengar i syfte att främja en ideologisk modefluga. Durkins film visar i detalj att vetenskapen som tillskriver alla klimatförändringar till människor som använder kolväten är långt ifrån avgjord, och ifrågasätts av många framstående akademiker med betydande vetenskaplig status.Net Zero drivs av klimatkrisen och aktivismen


Net Zero är politiska mål som drivs av narrativet att det är koldioxiden som driver upp värmen. Den gröna omställningen får energi enbart via att man lyckas upprätthålla lögnen att vi har en eskalerande klimatkris på jorden p.g.a. våra utsläpp. Utan denna kris spricker bubblan. Därför kommer krishotet att drivas hårdare och hårdare för att inte få folk att tappa tron. Aktivisterna underbygger narrativet.


Men det är mot slutet av sin utmärkta film som Durkin visar den verkliga ondskan i Net Zero-agendan. I Afrika är sjukdomar och förtida dödsfall utbredda eftersom utvecklade länder vägrar att sanktionera investeringar i kolväteenergi. Kvinnor lagar fortfarande mat på gödseleldar som orsakar lungsjukdomar och blindhet. Jordbruket lider brist på traktorkraft och gödningsmedel. Samtidigt är diarré endemisk och miljardärer skickar piller för att maskera symptomen. Men västerländska banker kommer inte att låna ut pengar för att tillhandahålla kolvätedriven kyla och infrastruktur för rent vatten. De gröna anser att afrikaner inte bör använda kolväteresurser, och detta sammanfattar "hänsynslösheten och fördärvet" i hela projektet. säger Dr. Benny Peiser från Global Warming Policy Foundation. Afrikanerna själva säger Ni i era rika länder har byggt upp er välfärd med fossila bränslen. Varför tar ni bort den möjligheten för oss då?Jag rekommenderar mycket varmt att se på videon. Svensk text går att ordna via inställningarna nere i högra hörnet av bilden vid behov.


Christer Käld


Länkar

:


644 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
robert.juslin
Mar 26

Och nu också med svenk text.

Vlj Inställningar/undertext/svenska

https://youtu.be/zmfRG8-RHEI?

si=E4ohKI_IQ9d4-zjh

Like

annochjan
Mar 23

Filmen sammanfattar allt vad de så kallade klimatförnekarna fört fram, med allt större tyngd, under hela den tid som FN med klimatkonventionen drivit krav på den klimatpolitik som nu fört västvärlden med EU i spetsen till civilisationens brant.

Civilisationen bygger på tillgång till den energi de fossila bränslena innehåller medan klimathotet bygger på krav på avindustrialisering genom motstånd mot att använda de fossila bränslena och felaktig svartmålning av dess ”avfall” koldioxiden.

De så kallade ”Klimatförnekarna”, de som på vetenskaplig grund visat på felaktigheter i den politiska konsenusuppfattningen har nu med stöd av de tydligaste bevisen och de mest framstående, och förtalade, vetenskapsmännen sammanställt en komprimerad bild av vad vetenskapen har att förmedla i klimathotsfrågan.

Filmen blir naturligtvis svårsmält för dem…


Like
bottom of page