top of page
 • Skribentens bildChrister Käld

2023 varmaste året: " Rekord föll som dominobrickor i fjol"

Uppdaterat: 15 jan.

Så lyder rubriken i Vasabladet ( Vbl ) 11.1 2024 , en helsidesartikel där bilden nedan täcker nästan halva sidan. Alarmismen flödar och säkerheten saknar inga gränser ... som vanligt... medan vetenskapen bara utökar sin osäkerhet.

Ok, budskapet kommer från EU:s informationsbyrå Copernicus, men det är mediehusen som väljer vad de lägger ut och i vilken omfattning.


Eller är det så? Tänk om de är styrda? Man börjar undra!


YLE: rubrik är i samma liga : Bekräftat: 2023 var det varmaste året som uppmätts – sannolikt varmast på 100 000 år


Att lägga ut detta med denna tyngd just nu när miljoner människor upplever köld av sällan skådat slag och polarisarna växer så det knakar kan bara betyda en sak: paniken börjar närma sig. " Tro inte på det ni ser utan LYSSNA på oss : vi kommer att brinna upp ... om inte ".......... vi har ännu en chans ..............

Så väljer man sen kanske den värsta skräckbild man hittar i bildlagret för att belysa nödläget: SÅ HÄR SÅG DET UT UNDER SOMMAREN! GLÖM INTE DET! Är det en rättvis bild av 2023?


2023 det varmaste året ( Vbl )


Detta är axplock som man kan plocka från

vilket år som helst. Det har förekommit MINST lika många köldrekord under 2023 - som också kunde falla som dominobrickor men var kan man läsa om dessa? Inte i media åtminstone. David Craige har sammanställt några som kan ses här nere på denna sida.


Till fördel för författaren av denna text så nämns att rekordet "varmaste år" gäller från 174 år tillbaka. Desto värre var det att höra på nyheterna ( YLE ) där en representant från Copernicus sade : varmaste året på 100.000 år. Vilka vetenskapsmän står bakom det påståendet?

Vi har på flera ställen i denna blogg visat på att DET VARIT VARMARE FLERA GÅNGER UNDER HOLOCEN. IPCC har valt att totalt ignorera klimathistorien. Det gynnar inte deras linje.


År 2016 var ett STARKT El Niño år. Sedan dess har temperaturen gått ner ända till nu 2023. I 8 år! Att vi nu då har ett år med 0,17 graders ökning kan väl inte ses som en stor ökning.


En klimatolog som Kjellström borde nog även veta att den rådande El Niñon inte klassas som en STARK El Niño. Varför säger han det då?

Han om någon borde nog även veta att värmen 2023 berodde på ÖKAD VÄRMESTRÅLNING p.g.a. mindre moln. Men man vill så gärna få det till antropogena utsläpp.
SÅ här säger man om man vill gardera sig för att INTE bli motargumenterad efter några år. Man har ju inte sagt "fel" då. Några år kan ju vara ganska många, eller hur?

Det STORA FELET i Kjellströms uttalande här är att han med den säkraste stämman proklamerar att den globala uppvärmningen kommer att fortsätta. Detta kommer han förmodligen att få ta tillbaka ..... eller så hittar han ett hål att krypa ur en kommande pinsam situation : då när det blir kallare på allvar.Angående köldrekord 2023


2023 är ett år med rekordkalla temperaturer

– men medierna är tysta


29.10 2023


År 2022 varnade FN:s generalsekreterare Antonio Guterres oss för att det var "kod röd för mänskligheten" på grund av den förmodade globala uppvärmningen orsakad av CO2 -utsläpp från mänsklig verksamhet.


I år skruvade Guterres upp retoriken när han hävdade: "Den globala uppvärmningens era är över; Den globala kokningens era har anlänt."

I sommar har vi fått höra att juli var den varmaste som någonsin uppmätts och vi har översvämmats av rapporter om "apokalyptiska" skogsbränder i Medelhavet (Spanien, Grekland och Italien), USA, Hawaii och Kanada. Så kanske Guterres och klimatkatastrofisterna har rätt? Kanske är vi alla förutbestämda att dö i ett planetariskt eldklot orsakat av vår själviska användning av CO2-utsläpp av fossila bränslen?

Men om du skulle googla "2023 rekordkallt" skulle du kunna få en helt annan bild av årets väder:

 • Häpnadsväckande -62,4°C uppmättes i Tongulakh i Sibirien den 14 januari. Förutom att det blev jordens kallaste temperatur som uppmätts 2023 ( förutom i Antarktis ), slogs alla tiders stationsrekord i Tongulakh.

 • Den 4 februari 2023 upplevde Halifax-flygplatsen i Nova Scotia sin kallaste vindkyla som någonsin registrerats, med temperaturen sjönk till -43°C . Detta toppar det tidigare rekordet på -41 °C som sattes den 13 februari 1967 för vindkylning. Många andra platser i Kanada satte också nya dagliga rekord, med temperaturer lägre än -40 °C. Den 19 februari sjönk temperaturen i Shepherd Bay, Nunavut till -49,6°C .

 • Tisdagen den 7 mars trotsade Storbritannien sin kallaste natt 2023 med temperaturer som sjönk till under –15 grader Celsius i flera regioner. Enligt den brittiska nyhetsportalen Independent avslöjade brittiska Met Office att temperaturen vid Kinbrace i de skotska högländerna uppmättes till -15,2 grader Celsius, vilket gör det till den kallaste mars i landet sedan 2010.

 • I februari rapporterade toppen av Mount Washington i New Hampshire en vindkyla på -78 Celsius - den kallaste temperaturen som någonsin uppmätts i USA. Samtidigt uppger National Weather Service (NWS) i Caribou, Maine, att de fått rapporter om "frostbävningar". "Precis som jordbävningar ger de upphov till skakningar, dundrande förnimmelser. Dessa orsakas av plötsliga sprickor i frusen mark eller underjordiskt vatten när det är mycket kallt.

 • I Boston, där myndigheterna stängde det offentliga skolsystemet på grund av den förestående kylan, nådde den låga temperaturen -23°C , vilket krossade dagens rekord som sattes för mer än ett sekel sedan, sade National Weather Service (NWS). I Providence, Rhode Island, sjönk kvicksilvret till -23 °C , långt under den tidigare rekordlåga temperaturen på -19 °C , som sattes 1918. Den arktiska vinden som strömmade in i USA från östra Kanada förde också med sig rekordlåga temperaturer till Albany, New York; Augusta, Maine; Rochester, New York; och Worcester, Massachusetts, bland annat.

 • Sydney upplevde sin kallaste junimorgon någonsin på måndagen, med en lägsta temperatur på 1,8 °C i Olympic Park, enligt Miriam Bradbury, senior meteorolog vid Bureau of Meteorology. Faktum är att mer än 100 väderstationer över hela Australien registrerade sina kallaste minimitemperaturer i maj som någonsin registrerats – med regelbunden frost, snöfall och nederbörd under genomsnittet.

 • Torsdagen den 1 juni uppmättes den potentiellt lägsta junitemperaturen som uppmätts i Finland. En väderstation i Lappland, Enontekis Kilpisjärvi Saana, uppmätte -7,7 grader. Det kanske inte verkar så kallt för norra Finland, där vintertemperaturerna når så lågt som -51,5 °C, men den senaste gången Lappland hade en minimitemperatur på -7 °C i juni var den 3 juni 1962

 • Extrem kyla anlände onormalt tidigt till Antarktis, med temperaturer som sjönk till under -75 °C från början av maj. Efter polarnattens intåg har vintern börjat på Sydpolen och med den iskylan på den ryska forskningsstationen Vostok. Redan den 5 maj uppmättes en lägsta temperatur på -75°C, medan den för bara några dagar sedan sjönk ytterligare till -76,4°C. Det är ett nytt rekord för vårvintern. De högsta dagstemperaturerna sjunker också, ofta strax under -70 °C på jordens kallaste kontinent.

 • En plötslig och oväntad våg av kall arktisk luft uppslukade flera regioner i Sydamerika och krossade många köldrekord i dess kölvatten. Även om det för närvarande är sommar på södra halvklotet, inklusive delar av Sydamerika som Argentina, Chile, Uruguay och delar av Brasilien, har vissa områden upplevt en drastisk och snabb förändring i vädret, från värmebölja till frost på mindre än en vecka. Den 18 februari 2023 upplevde de flesta städer i Paraguay en kraftig temperatursänkning och slog sina tidigare rekord för minimitemperaturer. Temperaturerna varierade mellan 7° och 16°C över hela landet, med de lägsta avläsningarna i sydost. Den lägsta temperaturen var 7,7 °C , vilket bara är 0,7 °C från det nationella rekordet för februari månad. Den extrema kylan fick minst 30 städer i Argentina att slå sina månatliga köldrekord på samma dag.


Så, trots varningarna om planetarisk överhettning från Guterres och klimatalarmisterna, verkar det som om rekordkalla temperaturer har registrerats på alla kontinenter i år. Våra makthavare och deras lydiga mainstream-media hyperventilerar och får panik och bombarderar oss med sina många historier om årets förmodade "rekordvarma temperaturer" och "Jorden i brand" som uppenbarligen orsakats av den globala uppvärmningen orsakad av människan.


Ändå finns det alltid någonstans på jorden där man upplevt sitt kallaste temperaturrekord någonsin. Men FN och deras medgörliga media gillar inte att nämna dessa rekordkalla temperaturer eftersom de inte passar in i "Jorden kokar"-berättelsen. Och våra makthavare är desperata att övertyga oss om att vår planet håller på att överhettas, så vi måste acceptera energiosäkerhet och nationell utarmning för att uppnå det helt onödiga och ekonomiskt självmordsbenägna "nettonollutsläppet".

_______________________________________________________________________


Sedan David Craige skrev detta har en stor mängd NYA KÖLDREKORD bekräftats. Medan media är besatt av lite värme fryser jorden (klimatvett.fi)Vi kan alltså summera :

 • Arktis isutbredning är exeptionell, bara i december tredje största på 45 år.

 • Aldrig tidigare skådad massökning av istäcke i Antarktis 2021-2022.

 • Grönlands istäcke mycket kraftig tillväxt nu.

 • Mängder av köldrekord över hela norra hemisfären, stort område.


Allt detta medan klimatolog Kjellström säger:

"Vi kommer se en fortsatt global uppvärmning"


Kölden har startat krig mot värmen, vem vinner ?
602 visningar9 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page