top of page
  • Skribentens bildChrister Käld

UAH - Global temperatur - februari + 0,93 grader
Så här sammanfattar Dr. Spencer februaristatistiken. Smått upp från anomalin i januari som var + 0,86 grader C. El Niñon påverkar än.Rekordhöjderna är med röd färg. USA och Tropikerna upp lite medan Australien lite ner.

I mars, senast april borde vi nog börja se en signifikant nedgång.

225 visningar5 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

5 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
henkkaekblom
Mar 12
Rated 5 out of 5 stars.

Solens betydelse märks väldigt bra idag - 4 i skuggan och + 16 i solen.

Like

Goran Akesson
Goran Akesson
Mar 11

Angående solfläckar:

• Det är den mängden energirika soleruptioner, som bestämmer hur vi ska relatera de olika solcyklerna till varandra, inte primärt antalet solfläckar även om det finns ett naturligt samband, i syfte att förstå solcyklernas 'uppvärmningskapacitet' (I brist på ett bättre ord).

• Under de senast avslutade solcyklerna 20, 21, 22, 23 & 24, sticker solcykel 23 ut i detta hänseende, vilket framgår av nedanstående tabell. Observera att när det gäller uppvärmning av jordklotet måste vi beakta ackumulerade värden för ett par solcykler tillbaka historisk, eftersom temperaturförändringar inte är momentära, då bl.a. havets inertia är betydelsefullt.

• I tabellen nedan har jag angett antalet 'solar flares' med minst storlek X6 och mängd Corona Mass Ejections (CME), som proxies för…


Like

Christer Käld
Christer Käld
Mar 09

Björn //

Jo intressant notering. Vi konstaterade det redan i solserien : SOLENS roll i klimatförändringen ::: Del 2/3 Solcykler (klimatvett.fi). Den verkar ändå inte komma så mycket högre än SC24. Om ca 1 år ser vi ganska bra var toppen landar. Det intressanta är ändå att se trenden : NEDÅTRIKTAD.


Alvar//

Tack för din analys.Like

Alvar Nurre Nyrén
Alvar Nurre Nyrén
Mar 09

Den tekniska analysen av utvecklingen tolkar jag såhär, med lite mera förklaringar om varför nästa nedgång ev kan bli av större dignitet.


https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-45


Like

Björn Wahlsten
Björn Wahlsten
Mar 09
Rated 5 out of 5 stars.

NASA noterar att solcykel 25 blir mycket kraftigare än man hade förutspått, många solfläckar.Like
bottom of page